silikoni u grudima

Silikoni u grudima nisu jedino rešenje! Probajte ovo!

Da li mislite da su silikoni u grudima jedino rešenje za vas? Možda ima ipak nešto mnogo bolje? Informišite se pre konačne odluke!

Mnoge devojke i žene imaju problem sa malim grudima. Takođe, u nizu problema koji izazivaju nezadovoljstvo izgledom su i opuštene grudi.  Nije ovo problem samo po sebi, već narušava samopouzdanje.

Samopouzdanje se gradi i stiče sa godinama. Ali, čak i žene koje imaju više samopouzdanja od mladih devojaka, žele veće grudi, jer jednostavno su grudi oličenje lepog tela.

Bujno poprsje je san mnogih žena. Da li je i vaš?

Da li ste razmišljale da korigujete svoje male grudi hirurškim zahvatom ili ste možda razmišljale da probate neku manje invanzivnu metodu i probate da povećate grudi prirodnim putem?

Informišite se dobro pre donošenja odluke.

U ovom tekstu odgovaramo:

  • Da li je hirurška intervencija povećanja grudi rizična i koliko?
  • Da li krema za rast grudi daje rezultate i kakve?
  • Da li postoje komplikacije nakon operacije grudi, a da li ih ima nakon korišćenja kreme?

Hajde najpre da vidimo šta su silikoni i koje vrste postoje.

Šta su i od čega su silikoni u grudima?

 

Silikonski implanti su kesice ispunjene silikonskim gelom, gustom, lepljivom tečnošću. Ova tečnost je po karakteristikama najbliža masnom tkivu dojke.

Sam silikon je napraljen od polimernog gela. Ovaj gel se sastoji od lanca naizmeničnih atoma kiseonika i silicijuma, što čini supstancu veoma otpornom na razlaganje toplotom i vodom.

Postoje dva glavna tipa implantata :  implantati sa salinom (slanim rastvorom) i implantati sa silikonskim gelom. Oba tipa imaju vanjsku ljusku napravljenu od silikona, ali se razlikuju u nekoliko ključnih aspekata:

  1. Sadržaj implanta: Implantati sa salinom su napunjeni sterilnim slanim rastvorom, dok su implantati sa silikonskim gelom napunjeni viskoznim silikonskim gelom. Ove razlike u punjenju utiču na osećaj, konzistenciju, i izgled implantata.
  2. Veličina: Oba tipa implantata dolaze u različitim veličinama, omogućavajući prilagođavanje prema individualnim potrebama i željama pacijenata.
  3. Debljina ljuske: Variranje debljine ljuske može uticati na trajnost i osećaj implantata.
  4. Tekstura površine: Implantati mogu imati glatku ili teksturiranu površinu. Teksturirani implantati su razvijeni kako bi smanjili rizik od kontrakcije kapsule, dok glatki implantati mogu pružiti prirodniji izgled.
  5. Oblik (kontura): Implantati mogu biti okrugli ili anatomski oblikovani. Okrugli implantati obično pružaju više punoće u gornjem dijelu grudi, dok anatomski oblikovani implantati imitiraju prirodniji oblik grudi.

Silikoni su medicinski odobreni za ugradnju, ali se i danas vodi polemika oko toga koliko su bezbedni. O tome ćemo malo kasnije.

Kako se stavljaju silikoni u grudi?

 

Najpre, želimo da znate da se ovakva vrsta intervencije smatra operacijom.

Dakle, nije nimalno naivno i važno je da to obavi dobar stručnjak.

 

silikoni u grudima procedura

 

Silikoni u grudima se stavljaju u totalnoj anesteziji. Pravi se rez na dojci. Rez može biti ispod pazuha, ispod dojke ili oko areole na dojci. Uglavnom širine 4- 5 cm. Kada se napravi rez, ubacuje se silikon u dojku, ispod mišićne mase.

Operacija traje u proseku dva sata. Nakon toga ostajete u bolnici još 24 sata kako bi doktori i medicinsko osoblje ispratili vaše stanje. Nakon toga možete da idete kući.

Silikoni u grudima i veličine

 

Veličina grudi ide od jedinice do petice.

Kada govorimo o veličini silikona, veličina se izražava u kubicima.

Najtraženija veličina i najpopularnija kod žena je veličina silikona između 350 i 500 kubika. To je otprilike neka prosečna C korpa ili veličina 3.  Kubikaža može da ide i do 1000, ali to su grudi broj 5.

Silikoni u grudima i oblik

 

Kada odlučite da stavite silikone u grudima, imate mogućnost biranja veličine i oblika implanta.

Oblik može biti u obliku suze ili okrugao.

Doktori u svakom slučaju, pre operacije obavljaju razgovor sa vama i daju vam predlog koja veličina i oblik grudi bi vam najbolje stajao. Na vama je da li ćete taj predlog prihvatiti ili ne.

Jednom kada odaberete veličinu i oblik, nema nazad (osim ponovne operacije, koja je opet trošak). Zato dobro razmislite o tome pre operacije.

Silikoni u grudima: priprema za operaciju

 

Da li ste znale da nekoliko nedelja pre stavljanja silikona u grudima, morate da se pripremite za operaciju?

Ova procedura mora da se ispoštuje ukoliko želite da operacija grudi bude uspešna.

Nekoliko nedelja pre hirurškog zahvata pridržavajte se sledećih pravila:

  • Nemojte da pušite
  • Hranite se zdravo i uravnoteženo
  • Nemojte konzumirati alkohol
  • Ne konzumirajte antiinflamatorne lekove
  • Ne uzimajte kontracepciju
  • Izbegavajte zeleni čaj

Pre odlaska pod nož biće vam potrebne i laboratorijske analize. Doktor će vam detaljno napisati koje analize je potrebno odraditi. Nakon svega ovoga spremni ste za operaciju i ubacivanje silikona u grudi.

Ipak je psihička priprema najteža.

Bolje od silikona za grudi – krema za rast grudi

 

Krema za rast grudi može biti sastavljena od biljnih komponenti, ili da bude na hemijskoj bazi.

Preporučuje se biljna krema, jer ne izaziva nikakve neželjene efekte i alergijske reakcije.

Biljna krema za rast grudi, je pre svega biljni preparat, sastavljen od biljnih komponenti. Svaka biljka koja se nalazi u kremi za rast grudi ima bitnu ulogu za povećanje grudi.

Krema za rast grudi deluje na povećanje i zatezanje grudi. Daje grudima punoću, elastičnost i čvrstinu na sasvim prirodan način. Takođe utiče na podizanje grudi. Kožu grudi čini glatkom i elastičnom.

Ali kako, pitate se?

Evo objašnjenja.

Krema za povećanje grudi na biljnoj bazi deluje samo na masno tkivo ispod kože dojke, ne remeteći mlečne žlezde,okolna tkiva i samu strukturu dojke.

Dakle, akcenat je na masnom tkivu. Krema povećava količinu masnog tkiva i tako dolazi do povećanja grudi.

Ovo je sasvim prirodna, neinvazivna metoda povećanja grudi.

Takođe, ovakva krema utiče na zatezanje kože pa time i na čvrstinu dojki.

Krema za rast grudi treba da sadrži ekstrakt ploda piskavice, koji najbolje deluje na proizvodnju estrogena, koji direktno utiče na povećanje masnog tkiva, zatim ulje semena čička, šipka i noćurka, bademovo, maslinovo ulje, šea puter i aloe veru. 

Sve ove bljke sadrže fitoestrogene koji deluju u telu poput estrogena. Bukvalno imitiraju sve karakteristike estrogena u telu. Estrogen utiče na povećanje grudi

Redovnom upotrebom kreme za rast grudi, videćete prve rezultate nakon mesec dana. Grudi će vam biti punije i zategnutije. Koža će biti baršunasta i mekana.

Krema koja se izdvojila prema korisnicima koje su probale jeste Megagrudin. Ova krema apsolutno odgovara svemu što smo pomenuli, a najbitnije da je sastavljena od biljnih komponenti.

Više pogledajte na linku: https://megagrudin.com/

Krema za grudi je:

  • bezbolna
  • ne ostavlja ožiljke
  • ne zahteva pripremu ni oporavak
  • jeftinija od silikona

Ako se još uvek dvoumite, nastavite dalje da saznate sve o ugradnji silikona u grudi.

Oporavak nakon ugradnje silikona

 

Ne želimo da vas obeshrabrimo, ali oporavak nakon ugradnje silikona je dug i bolan. Nakon operacije lekar će vam detaljno reći šta treba da radite.

 

silikonski implanti za grudi

 

Evo nekih od saveta koje lekari preporučuju:

  • Dosta odmaranja
  • Uravnotežena ishrana
  • Neka se neko nađe u kući bar nekoliko dana nakon operacije kako bi vam pomogao
  • Pijte redovno lekove protiv bolova
  • Nemojte se tuširati bar 48 h nakon operacije
  • Nemojte da spavate na grudima 4 nedelje minimum
  • Nemojte da pušite
  • Nemojte da konzumirate alkohol
  • Počnite sa kretanjem što je pre moguće, kako bi se otok brže smanjio
  • Izbegavajte voziti 2- 3 nedelje nakon operacije
  • Budite na bolovanju bar 4 nedelje, ukoliko je to moguće
  • Izbegavajte izlaganje ožiljaka suncu minimum 12 meseci

Nakon ugradnje silikona možete osetiti bolove u grudima, otok, modrice, nelagodnost i ukočenost u telu, malaksalost i pospanost.

Maksimalna nelagodnost u vašem telu javiće se u prvih nekoliko dana od operacije. Vaše telo je pretrpelo ozbiljan stres jer je reč o ozbiljnom zahvatu, nimalo naivnom.

Koliko traju silikoni u grudima?

 

Iako bi silikoni u grudima trebalo da traju doživotno, u praksi se pokazalo da to nije slučaj. Naročito ako izaberete silikone od jeftinijih proizvođača.

Prosečni silikonski implanti  mogu da traju od 10 do 20 godina. U praksi se pokazalo da žene vade silikone  nakon 8- 10 godina od njihovog stavljanja.

Razlozi su različiti. Ili su se silikoni pomerili ili se promenio njihov oblik pa su se grudi izobličile pa onda opet mora operacija, stres i postoperativni period, ili iz zdravstvenih razloga…

U svakom slučaju, razloga je mnogo.

Ima li neželjenih efekata nakon silikona?

 

Kod hirurške intervencije povećanja grudi implantima toliko je mnogo neželjenih efekata. Naravno, ne mora nužno da znači da će se pojaviti, ali dovoljno je da znate da postoje rizici i komplikacije ugradnje silikona u grudi.

Neželjeni efekti se mogu javiti u toku operacije kao i nakon nje:

  • Ruptura sa delimičnim ili totalnim kolapsom silikona
  • Infekcija rane
  • Zgrušavanje krvi
  • Hematomi
  • Pucanje silikona u grudima
  • Oštećenje tkiva dojke
  • Toksični šok zbog bakterija i gljivica
  • Uvećani limfni čvorovi bolni na dodir
  • Nekroza tkiva
  • Tvrde kvržice ispod dojke koje mogu preći u maligno oboljenje
  • Deformitet grudnog koša

FDA je posebno naglasila tri značajna zdravstvena rizika:

  1. Skvamozni karcinom (SCC) u tkivu ožiljka oko implantata: SCC je oblik raka koji se može razviti u tkivu ožiljka oko implantata. Iako se smatra da su ovi slučajevi retki, važno je da se korisnici informišu o mogućnosti njihovog nastanka.
  2. Različite vrste limfoma u tkivu ožiljka oko implantata: Osim SCC, postoji i rizik od razvoja različitih vrsta limfoma u kapsuli oko implantata. Ovi limfomi nisu isti kao Breast Implant Associated Anaplastic Large Cell Lymphoma (BIA-ALCL), koji je ranije bio povezan sa silikonskim implantatima.
  3. Sistemski simptomi (BII): Bolest od silikonskih implantata (Breast Implant Illness – BII) je termin koji se koristi za opisivanje različitih sistemskih simptoma kao što su bolovi u zglobovima, mišići, umor, i autoimune bolesti, koje neke osobe iskuse nakon ugradnje implantata.

silikoni u grudima

Od velikog  je značaja praćenje stanja implantata nakon ugradnje.

acijenti treba da redovno pregledaju svoje grudi kako bi uočili bilo kakve promene ili neobične simptome. To uključuje promene u veličini ili obliku grudi, pojavu čvorića ili bolova, ili bilo koje druge neobične simptome. Preporučuje se redovno praćenje od strane zdravstvenih radnika, uključujući redovne preglede i, po potrebi, dijagnostičko snimanje poput ultrazvuka ili magnetne rezonance (MRI) kako bi se proverilo stanje implantata.

Trebalo bi da dobijete specijalnu karticu koja sadrži detaljne informacije o njihovim implantatima. Ova kartica je važan dokument koji sadrži informacije poput vrste implantata, materijala od kojeg je napravljen, serijskog ili lot broja, kao i datum ugradnje.Ova kartica je korisna ne samo za pacijente, već i za zdravstvene radnike u slučaju hitnih situacija ili prilikom redovnih medicinskih pregleda. Ona pomaže u brzom identifikovanju specifičnosti implantata, što je posebno važno u situacijama poput ruptura ili pri skriningu za rak dojke.

Silikoni u grudima – cena

 

Ugradnja silikona nije nimalo jeftina. Mnoge žene sakupljaju novac godinama kako bi ugradile silikone. A onda se desi da hirurg nije dobro uradio grudi, da su prevelike ili male. Zamislite tek to razočarenje.

Cena ugradnje silikona varira u zavisnosti od klinike i u zavisnosti koju marku silikona odaberete. U proseku, cene se kreću od 1800 do 2500 evra.

Krema ili silikoni za grudi? Šta izabrati?

 

Prednost silikona je:

  • Prednost je samo jedna, a to je da brzo, u roku od nekoliko sati dobijate veće grudi.

Prednost kreme za grudi:

  • Krema ne izaziva nikakve iritacije
  • Potpuno je bezbedna za korišćenje
  • Ne izaziva alergijske reakcije
  • Ne menja strukturu dojke
  • Ne dolazi do prezasićenja kože
  • Možete je koristiti bez prestanka, sve dok vama to odgovara
  • Povoljna cena

Sve ovo postižete sa biljnom kremom Megagrudin.

Mane silikona:

  • Mogućnost komplikacije prilikom operacije
  • Mogućnost komplikacije nakon operacije
  • Neželjena dejstva na anesteziju ili lek tokom operacije
  • Bol nakon operacije
  • Ograničeno i otežano kretanje
  • Nemogućnost samostalnog funkcionisanja u prvim danima nakon operacije
  • Cena

Mane kreme za grudi:

  • Potrebno je duže vremena da bi dala rezultate
  • Ne može da poveća grudi br 2 na br 5.

Šta kažete na razliku između ugradnje silikona i upotrebe kreme za rast grudi?

Da li ste možda imale više očekivanja od oporavka nakon ugradnje silikona?   Da li ste očekivale drugačiji i lakši oporavak?

Pre nego što se odlučite na ovako ozbiljan i invanzivan korak, probajte najpre sa nekim blažim metodama. Možda daju sporije rezultate, ali su vam rezultati zagarantovani i to bez bola.

Za svaku damu koja želi prirodan izbor, krema MEGAGRUDIN je rešenje.

Iskoristite AKCIJU 2+1 i naručite kremu za veće grudi MEGAGRUDIN

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora :

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i Megagrudin krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete