MASAŽA GRUDI

Masaža grudi: zlatna pravila za bujne i čvrste grudi!

Da li ste znali da masaža grudi nije samo opuštajuća, već može povećati vaš obim?Tako je, bez operacije, bez tableta, bez vežbi, samo masaža!

Dakle, ako tražite način da povećate svoje grudi, nastavite da čitate, jer ćete saznati sve o jednom od najboljih prirodnih načina da dobijete veće grudi.

Kada pomislite na masažu grudi, postoje dve stvari koje vam verovatno padaju na pamet: intimnost i samopregled raka dojke. Masaža vam može pomoći da prirodno poboljšate izgled svojih grudi dajući vam čvršće, zdravije i pre svega veće grudi! 

Ali istina je i da masiranje grudi nije samo korisno za rast grudi, već ima i zdravstvene prednosti, a da ne spominjemo da je to i odličan oblik nege. 

Zato ćete sada saznati koje su to zdravstvene prednosti masaže i kako vam može pomoći!

Zašto žene masiraju grudi?

Danas sa vama delimo jedan od omiljenih rituala za lepotu, zdravlje i samopouzdanje!

Verovatno se pitate zašto bi masirale svoje grudi?

Pre nego što uđemo u jednostavnu, ali efikasnu rutinu masaže grudi, upoznaćemo vas  sa glavnim zdravstvenim prednostima. Poznavanje svih pozitivnih efekata će vam dati dodatnu motivaciju da odvojite ovo vreme za sebe.

Evo glavnih prednosti masaže za povećanje grudi:

1. Laktacija kod žena

Sve je više istraživanja koja sugerišu da masaža grudi može imati mnoge prednosti za žene koje doje:

  • manje bolova u grudima tokom hranjenja bebe, 
  • povećan kvalitet majčinog mleka,
  • masaže deluje na pražnjenje mlečnih kanala i podstiče proizvodnju više mleka,
  • masaža može pomoći u prevenciji i lečenju problema kao što su  začepljeni mlečni kanali ili mastitis, otečenosti dojki i infekcija tkiva dojke.

2. Rano otkrivanje raka dojke

Masaža je divan način da se zaljubite u svoje grudi i da ih održite lepim i čvrstim. Verovatno ćete posle prvih nekoliko puta videti efekat oblikovanja i podizanja grudi.

Samopregled dojke i masaža su načini za otkrivanje raka dojke u njegovim najranijim fazama.  Otkrivanje raka u ranim fazama može poboljšati ishod vašeg lečenja, pa je dobra ideja da to postane deo vaše redovne rutine.

S druge strane, masažom se smanjuje rizik od raka dojke. Razlog je taj što podstiče cirkulaciju krvi i pomaže u proizvodnji ženskog hormona estrogena koji izbacuje ćelije raka.

3. Poboljšan izgled grudi

Masaža može poboljšati i izgled vaših grudi. Pitate se na koji način? Krenimo redom:

  • Veće grudi: Redovna masaža grudi može pomoći u povećanju veličine grudi.
  • Sprečava opuštanje: Često masiranje grudi takođe može sprečiti opuštanje grudi. Masaža jača mišiće grudi, vaše grudi će izgledati zategnuto, a za samo mesec dana u obimu grudi možete dobiti do 1cm. 

I ne samo to! Masaža grudi takođe i:

  • Podiže samopouzdanje: Kada je vaša veličina grudi savršena, to podiže samopouzdanje. Izgledaćete privlačnije jer će vam odeća dobro stajati i izgledaćete savršeno.
  • Povećava cirkulaciju krvi: Masiranje grudi takođe pomaže u povećanju protoka krvi, održavajući vaše dojke zdravim.
  • Ublažava stres i depresiju: Masiranjem grudi proizvodi se „hormon ljubavi” poznat kao oksitocin, koji pomaže u snižavanju nivoa stresa i depresije.

Izgledaćete mlađe: Masiranje grudi pomaže u stimulaciji endokrinog sistema koji luči hormone mladosti. Masiranjem grudi proizvodi se prolaktin, oksitocin i estrogen, a ovi hormoni protiv starenja su odgovorni za vaš mlađi izgled.

Masiranje grudi

4. Limfni sistem

Tkivo vaše dojke proteže se sve do područja ispod pazuha. U ovom delu tela ima mnogo limfnih čvorova, a njihova masaža može pomoći da stimulišete vaš limfni sistem.

Vaš limfni sistem je odgovoran za pomoć vašem telu da izbaci toksine, a masaža dojki može pomoći da se vaše telo oslobodi toksina zarobljenih u limfnom sistemu.

5. Bol u mišićima

Možda učestvujete u aktivnostima, vežbama ili sportovima koji naprežu prsne mišiće? Ako osećate bol, masaža grudi takođe može pomoći da se smanji napetost u mišićima grudi. 

Masaža grudnog koša može doneti trajnije opuštanje nego samo masaža leđa. U stvari, ako masirate samo leđa, vaš mozak će i dalje osećati napetost u grudima kada se masaža završi.

Ali kako tačno masiranje vaših grudi može da utiče na njihov rast?

Masaža za rast grudi

Preporučujemo da sve žene dodaju masažu grudi u svoju rutinu nege. 

Zašto? 

Jer masaža grudi ima dokazane prednosti za vaše zdravlje, imunitet i samopouzdanje. Mnoge žene se zaklinju da se masažom može poboljšati oblik, veličina i čvrstina vaših grudi.

Naravno, svaka dobra masaža celog tela ima moć da vas opusti i podmladi. Masaža grudi je nešto više. To je zato što vaše grudi igraju važnu ulogu u vašem zdravlju i osećaju blagostanja.

Preporučuje se petnaest minuta masaže grudi svakog dana. To će vam pomoći da poboljšate izgled grudi, čak i da sprečite pojavu strija. 

Ukoliko vam neko drugi masira grudi to može biti neprijatno iskustvo za vas. Dakle, najbolje je da se držite rutine samomasaže.

Možete da uradite masažu grudi za povećanje veličine koristeći esencijalna ulja, koja povećavaju protok krvi i veličinu grudi. Ona poboljšavaju elastičnost i čvrstoću vaše kože.

A koja su to ulja koja vam mogu pomoći da se poveća veličina vaših grudi? 

Ulje za masažu grudi

Naravno, masaža je jedan od najboljih načina za povećanje grudi. 

Dakle, koja prirodna ulja možete koristiti za masažu grudi? I koja su najbolja ulja za masažu grudi?

  • Bademovo ulje

Vitamin E prisutan u ovom ulju čini bademovo ulje moćnim hidratantom. Štaviše, sadrži kalcijum, magnezijum i esencijalne masne kiseline koje daju vlažnost i značajno poboljšavaju teksturu kože.

  • Ulje lavande

Još jedno snažno ulje za hidrataciju, ulje lavande deluje protivupalno.

  • Maslinovo ulje

Antibakterijsko je i prepuno esencijalnih vitamina.

  • Ulje čajevca

Ovo ulje je antiinflamatorno i antibakterijsko.

  • Kokosovo ulje

Masne kiseline i vitamin E u ovom ulju čine ga efikasnim hidratantom.

Kako znate koje ulje da odaberete? 

Ulje obično dolazi u tamnijoj boci, štiteći ulje od izlaganja suncu. Utrljajte nekoliko kapi na dlanove i lagano umasirajte u grudi. Slobodno dodajte još ulja ako vam je potrebno. Sačekajte da se ulje osuši pre nego što ponovo obučete odeću kako ne bi ostavilo mrlje.

Ali to nije sve! 

Ako želite da na potpuno bezbedan, bezbolan i jednostavan način, povećate vaše grudi možete koristiti kremu za grudi. Zategnute, podignute, lepe i velike grudi san su mnogih žena, međutim majka priroda nije bila darežljiva prema svakoj ženi. 

Ali ne brinite! Pravi izbor za vas je krema Megagrudin uz pomoć koje ovaj san nije bilo nikad lakše ostvariti. 

Uz ovu kremu zaboravićete na estetsku hirurgiju koja sa sobom nosi ozbiljne rizike od komplikacija. A i ko bi još želeo da ugrozi zdravlje pored ove kreme na biljnoj bazi? 

U čemu je njena tajna?

Tajna Megagrudina optimalna kombinacija prirodnih biljnih sastojaka, poput: semena piskavice, čičkovog ulja, shea putera, aloe vere,ulja semena šipka i noćurka, bademovog i maslinovog ulja.

Kremu možete naručiti na ovom linku:

Kako povećati grudi masažom?

Masiranje sopstvenih grudi možda ne zvuči kao komplikovan zadatak. Nije ni čudo, to nije nauka. 

Međutim, postoje određene stvari o kojima treba voditi računa dok pratite korake masaže za povećanje grudi.

Evo svega što treba da znate o masaži grudi za rast:

Korak 1: Trljajte ruke radi topline

Čitava poenta masaže je da izazove toplinu koja bi na kraju dovela do opuštanja. U svakom slučaju, dodir hladnih i grubih ruku na vašim mekim grudima neće biti dobar. Dakle, prvi korak je da lagano protrljate dlanove kako bi oni bili topli. Kada su vam ruke dovoljno tople, nežno ih stavite na vaše grudi.

Korak 2: Koristite ulje ili kremu za grudi

Sada kada je vaše telo spremno za masažu za grudi, vreme je da odaberete najbolje ulje ili kremu. Osim što su odlična podrška, ulja i kreme takođe utiču na povećanje grudi nudeći preko potrebne hranljive materije. 

Megagrudin je krema koja deluje zahvaljujući kombinaciji biljaka iz prirode! Velike koncentracije supstanci biljnog porekla u Megagrudinu učvrstiće, zateće i pružiće osećaj punoće vašim grudima! 

Korak 3: Kružni pokreti prema unutra

Ako ste početnik u umetnosti masaže grudi, prvo trljajte levu dojku, a zatim desnu ili obrnuto. Ali obe vaše dojke mogu se masirati odjednom. Trik je da kretanje bude kružno. Pokušajte da pomerate ruke unutra i u krug. Napravite pune krugove koji su usmereni ka unutrašnjoj strani grudi.

Korak 4: Primenite umereni pritisak

Masaža bi trebalo da bude lagan i umirujući oblik opuštanja. Važno je da vršite umeren pritisak na grudi. Ako izvršite vrlo mali pritisak, nećete moći ništa da osetite. Ali ako izvršite veliki pritisak, možete se povrediti. 

Grudi su osetljiv deo tela i sa njima treba pažljivo rukovati (u ovom slučaju, masirati), zato ako niste sigurni vaš ginekolog ili lekar može da vam pokaže i da vas posavetuje kako da masirate grudi uz umeren pritisak.

Vrste masaža

Sada kada znate zašto masaža grudi može biti korisna, verovatno se pitate kako se izvodi svaka vrsta masaže. 

Žene se susreću sa bolovima u grudima tokom menstrualnog ciklusa, kao i pre i posle ciklusa. Istraživanja su pokazala da se bol u grudima značajno smanjivala onda kada su žene praktikovale redovne sesije masaže.

Postoji mnogo tehnika masaže grudi. Ovde ćemo govoriti o nekim od najpoznatijih i najčešće korišćenih tehnika masaže za koje je dokazano da povećavaju veličinu vaših grudi.

Tehnika 1 – Klasična masaža

Uzmite prirodno ulje ili kremu za grudi. Ako želite da odaberete kremu za grudi umesto ulja, uvek se odlučite za kreme sa prirodnim sastojcima, poput Megagrudina!

  • Stavite dlanove na sredinu grudi i koristite umeren pritisak dlanovima. Idite od unutra ka spolja prateći konturu vaših grudi. Vaše ruke treba da se kreću od spoljašnje strane tela prema sredini tela sledeći kružni pokret. Ponovite postupak oko 20 puta.
  • Sada, krenite od područja ispod pazuha prema gore i prema unutra sve do prednjeg dela grudi. Uradite ovo takođe 20 puta.
  • Koristeći obe ruke, podignite samo jednu dojku nagore. Uradite ovo 20 puta. Nakon toga sledite isti postupak za drugu dojku.
  • Na kraju, ponovo prođite kroz korak 2, ali ovoga puta neka pritisak bude lagan.

Tehnika 2 – Reiki masaža

I ova tehnika podrazumeva upotrebu prirodnog ulja ili kreme za grudi sa prirodnim sastojcima.

A evo kako izgleda procedura:

  • Prilikom ove masaže možete da sednete ili da legnete. Važno je da vam bude udobno i da se opustite.  Stavite ruke na grudi i raširite prste oko njih. Masirajte grudi kružnim pokretima prema unutra. Desna ruka treba da ide u smeru kazaljke na satu, dok leva treba da ide suprotno, izbegavajući bradavice.

Grudi masirajte najmanje pet minuta, dva puta dnevno. Vodite računa da masaža ne traje duže od 15 minuta.

Tehnika 3 – Feng šui masaža

Ova masaža osigurava stabilnu cirkulaciju energije kroz vaše grudi i ostatak tela, a rezultat će doći u roku od 2 do 3 nedelje.

  • Stisnite ruke u pesnicu. Stavite pesnice na svaku dojku i zglobovima pravite kružne pokrete. Uradite pokrete 20 do 30 puta.
  • Stavite ruke na grudi i raširite prste oko njih, potom povlačite prste od spolja prema bradavici.  
  • Zatim stisnite obe dojke oko 10 puta.
  • Potom podignite jednu dojku levom rukom i masirajte gornji deo desnom rukom. Uradite isto za drugu dojku. 20 puta za svaku dojku biće dovoljno.

Za maksimalan efekat masaža treba da traje najmanje 5 minuta na svakoj dojci. I naravno, koristite kremu za grudi!

kako se izvodi masaža grudi

 

Tehnika 4 – Chi masaža

To je veoma jednostavna, ali popularna tehnika masaže grudi. Radite ovo 15 minuta dva puta dnevno za maksimalni rezultat. Evo koraka:

  • Za ovu tehniku, ruke moraju biti tople. Možete ih zagrejati tako što ćete ih trljati ili oprati ruke u toploj vodi. Tople ruke su ključne za bolju cirkulaciju krvi.
  • Nežno obuhvatite rukama svaku dojku. Izbegavajte dodirivanje bradavice. Bradavica treba da bude između vaših prstiju.
  • Sada, vrhovi prstiju moraju da se kreću kružnim pokretima. 

Ako osetite bol tokom masaže ili ste zabrinuti zbog bilo kakvih negativnih neželjenih efekata, uvek je najbolje da se konsultujete sa svojim lekarom. Ali generalno, celokupno iskustvo bi trebalo da bude opuštajuće i prijatno.

Različite tehnike u kojima uživate, možete jednostavno staviti u miks. 

Znate kako, ali kada treba da uradite masažu grudi?

Najbolja masaža grudi se radi odmah nakon tuširanja ili kupanja. Vaše pore i koža su otvoreniji i glatkiji što samo olakšava  masažu grudi. 

Reč za kraj

Najveća prednost masaže grudi je činjenica da je potpuno bez rizika. 

Postoji nekoliko drugih opcija dostupnih u medicinskoj nauci kao što su implantati za grudi koji mogu pomoći u povećanju veličine grudi. Međutim, potrebno je reći da je operacija skoro uvek rizična.

Prednost masaže grudi je u tome što ne uključuje nikakve opasnosti. Potrebno je samo da sledite gore ponuđeni vodič po koracima!

Postoje li nedostaci masaže grudi?

Osim činjenice da vas može umoriti, ne, masaža grudi nema nedostataka.

Da biste izbegli osećaj iscrpljenosti, radite masiranje grudi noću. Možete se odmoriti nakon toga, a za hormone se kaže da su najaktivniji tokom tog vremena.

Dakle, ovo je sve što treba da naučite o masaži grudi i povećanju veličine grudi sa masažom. Masaža je jedna od najstarijih i najefikasnijih tehnika za povećanje veličine grudi. Ali potrebno je vreme i odgovarajuća disciplina da bi se postigao rezultat. Ne smete biti nestrpljivi.

Nemojte misliti da ćete morati da se ograničite samo na jednu od tehnika masaže grudi. Možete koristiti njihovu mešavinu tokom sesija masaže. Ili, možete pratiti onu koja vam najviše odgovara.

Samo redovna masaža uz ulja i kreme za grudi na prirodnoj bazi će doneti željeni rezultat.

Zato ako vam je potrebna dobra krema na prirodnoj bazi, tu je MEGAGRUDIN, koju možete naručiti već sad.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i Megagrudin krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: