namirnice za rast grudi

Otkrivamo vam namirnice za veće grudi!!!

Da li znate da postoje namirnice za veće grudi? Saznajte koje su to namirnice koje mogu povećati i učvrstiti vaše grudi.

Namirnice za veće grudi vam možda zvuče kao kliše, ali zapravo nisu. Na prirodan način, uz pomoć ishrane možete povećati svoje grudi.

Dosta žena, pa čak i mladih devojaka žele da urade operaciju grudi kako bi njihove grudi izgledale lepše i veće. Sam čin hirurške intervencije nije nimalo naivan, niti bezopasan. Operacija je jako skupa, pa čak i kada žene žele da urade ovakav zahvat, nisu u mogućnosti zbog finansija.

Čini nam se, da je operacija grudi jedan od trenutnih trendova, ali nismo ni svesni koliko zapravo ona sa sobom nosi rizika. Oporavak od operacije je dug i iscrpljujuć.

Da ne govorimo o komplikacijama koje mogu da nastanu za vreme i nakon operacije. Rizici koji se mogu javiti su ruptura inplanta u grudima, kvržice u dojkama, razne infekcije, hematom, krvarenje, problem sa štitnom žlezdom ili fibromijalgija.

Ovo izgleda prilično rizično, zar ne?

Pre nego što se definitivno odlučite za operaciju grudi, najbolje bi bilo da probate da svoje grudi povećate na prirodan način. Uvek isprobajte sve prirodne metode pre nego što se odlučite za neku od invanzivnih metoda. 

Možda vam deluje nemoguće, ali posle ovog teksta shvatićete da ipak postoji rešenje. 

Saznajte koje su najbolje namirnice za rast grudi, šta zapravo sadrži hrana za povećanje grudi i koje namirnice treba izbegavati.

Zanimljive činjenice o grudima

Da biste bolje razumele kako hrana utiče na rast grudi, najpre ćemo objasniti od čega se grudi sastoje i daćemo vam neke zanimljive činjenice o njima.

Dojka se sastoji od mlečnih žlezdi i masnog tkiva. Dojke prkose sili zemljine teže zahvaljujući ligamentima koji ih drže. Za povećanje grudi nam je bitno masno tkivo. Mlečne žlezde mogu nam povećati grudi samo prilikom trudnoće i dojenja, kada su pune mleka.

Masno tkivo igra glavnu ulogu u veličini grudi. Ako imate manjak masnog tkiva onda su vam grudi male, i obrnuto. Ali, šta utiče na masno tkivo kako bi se povećala njegova količina? Na masno tkivo utiče hormon estrogen.

Od 12. do 16. godine telo žene ima visok nivo estrogena, i to je pubertetsko doba kada telo prolazi kroz različite faze. Tada grudi najviše rastu. 

Nakon toga nivo estrogena se smanjuje. Upravo sa hranom i namirnicama koje su bogate takozvanim fitoestrogenom, pospešićemo njegovu aktivnost, a on će direktno uticati na povećanje masnog tkiva. I eto većih grudi!

Da li ste znale da:

  • Vaše grudi sazrevaju tek nakon trudnoće i dojenja
  • Grudi prirodno rastu 4 godine nakon prve menstruacije, i tu njihov rast staje
  • Veličina grudi se menja oko 6 puta u toku života jedne žene

Sada kada smo naučile od čega zavisi povećanje grudi, hajde da vidimo šta sadrži hrana za veće grudi.

namirnice za veće grudi

Šta sadrži hrana za povećanje grudi?

Hrana za povećanje grudi sadrži fitoestrogene, poznate kao dijetalni estrogeni. Fitoestrogeni su prirodna biljna jedinjenja koji mogu delovati na način sličan estrogenu koji proizvodi ljudsko telo. Oni imaju sličnu hemijsku strukturu kao estrogen i mogu oponašati njegovo hormonsko delovanje.

Fitoestrogeni se vezuju za estrogenske receptore u ćelijama i na taj način utiču na funkciju samog estrogena.

Dakle, fokusiraćemo se na hranu koja je bogata fitoestrogenima, kako bismo povećale svoje grudi.

Da li je fitoestrogen opasan?

Unos fitoestrogena putem hrane i određenih namirnica nije opasan. Potrebno je unositi ga u umerenoj količini. 

Nacionalni institut za zdravlje je uradio studije u kojima je potvrđeno da fitoestrogen povoljno utiče na menopauzu, smanjuje rizik od raka dojke i osteoporoze.

Namirnice za rast grudi

Svesni ste činjenice koliko je hrana bitna za naše zdravlje. Namirnice za veće grudi su u ovom slučaju značajne za povećanje vaših grudi, ali ne možemo da ne spomenemo činjenicu, da ćete unosom ovih namirnica poboljšati i svoje zdravlje i  imunitet. Namirnice za veće grudi će blagotvorno delovati i na vaše zdravlje i na vaš izgled. To je jako dobra vest.

Činjenica da ćete imati dvostruki efekat, podstaći će vas još više da korigujete svoju ishranu i unosite u organizam namirnice koje će vam koristiti.

Napravili smo za vas spisak namirnica bogate fitoestrogenom.

Namirnice smo svrstali po grupama i u nastavku teksta  ćemo detaljno opisati svaku namirnicu ponaosob iz svake grupe.

Namirnice za veće grudi:

  • Mlečni proizvodi
  • Piletina
  • Morski plodovi
  • Soja
  • Tofu sir
  • Variva
  • Biljke
  • Zdrave masti
  • Semenke
  • Orašasti plodovi
  • Žitarice
  • Voće 
  • Povrće

Želimo da znate, da uz ove namirnice nećete gladovati niti držati bilo kakvu vrstu dijete. Toliko je veliki spisak namirnica koje su bogate fitoestrogenom da nećete stići sve da ih unesete. Naravno, ni ne treba da se unose sve namirnice u jednom danu. Bilo bi previše i za vaš želudac a i za vaš hormon estrogen. 

Savetuje se da jedete normalno, kao do sada, s tim što ćete korigovati ishranu, u smislu da ubacite određene namirnice u svoju ishranu. Deluje lako, i zaista jeste.

Mlečni proizvodi

Mlečni proizvodi kao što su mleko, jogurt, pavlaka, sir sadrže jako slične reproduktivne hormone koji se nalaze u našem telu. Poznato je da kravlje mleko sadrži sve hormone poput estrogena, prolaktina i progesterona koji su važni za proizvodnju mleka kod žena

Zbog velike količine estrogena, mleko i mlečni proizvodi utiču na povećanje grudi. Takođe sadrže veliki procenat mlečnih masti, pa vam mogu povećati masno tkivo u grudima, i na taj način, takođe povećati vaše grudi. Popijte jednu čašu mleka ujutru i još jednu uveče.

Ako ne možete da vodite računa o tome šta jedete, brže rešenje za vas jeste krema na biljnoj bazi.  Male, spuštene grudi postaće zategnute uz biljni preparat za grudi koji podiže, zateže grudi i utiče na njihov rast. U pitanju je krema.

Megagrudin krema za povećanje grudi se izdvojila po svom biljnom sastavu. Korisnici su je stavili na prvo mesto na osnovu postignutih rezultata prilikom njenog korišćenja. 

Više pogledajte na linku: https://megagrudin.com/

Piletina

Pileće meso važi za mesni proizvod koji je neizbežan ako želite veće grudi. Piletina podstiče proizvodnju estrogena u telu i jako brzo daje rezultate u vidu većih grudi. Obavezno uključite piletinu u svoju ishranu.

Morski plodovi

Ženama se preporučuje da jedu morske plodove, kao što su haringa, masne ribe, kozice, školjke i morske alge. Morski plodovi su prepuni omega 3 masnim kiselinama i mangana koji sinhronizuju  hormonsko funkcionisanje u telu žene. Mangan stimuliše proizvodnju estrogena u telu. Takođe sadrže fitoestrogene

Zato se često smatraju najboljim pomagačima ako žene žele da imaju veće grudi. Ostale prednosti morskih plodova su te što utiču jako dobro na reproduktivne organe i na rešavanje problema sa plodnošću.

Soja

Dobro poznata soja je izvor fitoestrogena. Prerađuje se u mnoge biljne proizvode od kojih su najpoznatiji tofu sir i tempeh. Soju možete jesti u komadima ili naći mlevenu crvenu soju. U svakom slučaju bilo koji oblik soje će vam pomoći u povećanju grudi. Soja je bogata vitaminima, mineralima i proteinima. Fitoestrogeni iz soje su poznati kao izoflavoni. Izoflavoni mogu proizvesti aktivnost sličnu estrogenu. Sva svojstva soje takođe utiču na smanjenje rizika od raka dojke. 

Tofu sir

Tofu sir se pravi od koagulisanog sojinog mleka, presovanog u bele blokove ili pogače. On je prirodni izvor biljnih proteina, posebno u veganskoj i vegetarijanskoj ishrani. Ako ste netolerantni na laktozu iz mleka ili alergični na mlečne proizvode, tofu sir je odlična zamena za njih.

Tempeh

Tempeh je fermentisani proizvod od soje i popularna je vegetarijanska zamena za meso. Tvrdo je presovan. Odličan je izvor prebiotika, minerala, proteina i vitamina. Bogat je fitoestrogenima, odnosno izoflavona. Ukoliko ne volite piletinu ili ste vegetarijanac, tempeh je odličan proizvod za vas i vaše grudi.

Variva

Variva od pasulja, sočiva i graška su jako delotvorna u povećanju grudi, jer takođe sadrže, sad već dobro poznat, fitoestrogen.

Verujemo da su ova kuvana jela svakodnevno na meniju mnogima od nas pa se radujemo da vam kažemo da će od ovih variva vaše grudi takođe rasti.

Biljke za rast

Biljke koje su prepune fitoestrogena su piskavica, koja najviše utiče na rast grudi, zatim mirođija, đumbir, origano, žalfija, peršun, kurkuma, majčina dušica. Baš dosta biljaka može da vam poveća grudi.

Možete ih koristiti u jelima i salatama, kao začinsko bilje, ili pak kuvati čajeve od njih. Ako ih koristite kao začine, nemojte preterivati i staviti baš od svakog bilja jer ćete na taj način uneti previše fitoestrogena iz jednog obroka. Dovoljno je par začina ubaciti u jelo. Ako ga koristite kao čaj, dovoljna je jedna šolja čaja od jedne biljke ujutru, i još jedna šolja čaja od druge biljke uveče.

Zdrave masti

Ko kaže da su sve masti loše za organizam? Postoje takozvane zdrave masti, odnosno ulja koja možete da uključite u redovnu ishranu. Ako koristite dobar izvor ulja, kao što su ulje avokada, maslinovo ulje, laneno ili susamovo ulje, vaše grudi mogu postati veće već za par nedelja. Umereno ih koristite, bez preterivanja.

Možete ih koristiti u salatama, a maslinovo ulje čak možete koristiti ujutru na prazan želudac, pola sata pre obroka, po jednu kašiku. Dobro je za oblaganje sluznice želuca.

Semenke

Razne vrste semenki, kao što su suncokret, bundeva, laneno seme, su dobri za povećanje grudi.

Laneno seme je bogato lignanima, grupom hemijskih jedinjenja sličnim estrogenu. Laneno seme sadrži 800 puta više lignana od druge biljne hrane. Kašiku lanenog semena pomešajte sa čašom jogurta uveče, a ujutru ga popijte.

Seme susama je prepuno vlaknima, fitoestrogenima i drugim hranljivim materijama.

Orašasti plodovi

Orašasti plodovi sa visokim sadržajem fitoestrogena su pistaći, badem, lešnik, orasi, kikiriki, kesten. Pistaći su, bez sumnje na vrhu liste što se sadržaja fitoestrogena tiče. Jako dobar izvor ovog biljnog hormona su i orasi i bademi. Jedna šaka orašastih plodova dnevno biće vam dovoljna da vaše grudi vremenom krenu da rastu.

Orašasti plodovi su bogati vitaminom B6 koji dobro utiče na cirkulaciju. Možete pomešati semenke sa orašastim plodovima i jedna šaka dnevno ove mešavine će vam dati još bolje rezultate.

Žitarice

Pirinač, smeđi pirinač, ovas i ječam su bogat izvor biljnog hormona i mogu uticati na rast vaših grudi. Ko voli može da pije pivo, samo ne preterujte u tome.

Pivo je u narodu poznato kao jako dobar napitak za rast grudi kod žena.

hrana za veće grudi

Voće

Voće treba da bude svakodnevni deo ishrane jer je vrlo bitno zbog bogatstva vitamina, minerala i estrogena. Za rast vaših grudi bitne su banane, jabuke, avokado, lubenica, trešnje, nar, jagode, brusnice, maline, bobičasto voće i breskve.  U zavisnosti od sezone, kombinujte voće po vašoj želji, a najbolje je vitaminska bomba u vidu mešane voćne salate. Dovoljna je jedna činija voćne salate dnevno za brzi rast vaših grudi.

Voće možete konzumirati i u sušenom obliku. Suvo voće je takođe prepuno vitamina, minerala i raznih fitoestrogena. Suve kajsije, suve šljive i urme ga imaju najviše pa je poželjno pojesti suvo voće po jednu šaku svakog dana.

Povrće

Paradajz, krastavac, šargarepa, krompir, beli luk, zeleno povrće su vam lako dostupni. Uglavnom su na svakodnevnom meniju mnogih porodica, što je jako dobro u ovom slučaju jer uz pomoć ovog povrća vaše grudi će sigurno porasti.

Sve namirnice koje smo naveli su dobre i provereno deluju na rast grudi. Bitno je da ih sami iskombinujete kako vam odgovara i da ih konzumirate umereno. Ne valja ni u čemu preterivati, pa ni sa ishranom. 

Namirnice koje treba izbegavati

Namirnice koje treba izbegavati u širokom luku su kofein, šećer, ugljeni hidrati i alkohol. Ove namirnice takođe sadrže masti, ali one loše masti zbog kojih se gojite i štetite oraganizmu. Slažemo se da ćete sa dodatkom kilograma dobiti i na volumenu u grudima, ali nije zdrav i pravilan način. Zbog toga pokušajte izbeći ove namirnice i fokusirajte se na unos zdravih namirnica kako biste postigli željene rezultate.

Ako vam je teško da stalno pazite koje ćete namirnice jesti da biste dobile veće grudi, predlažemo vam biljnu kremu za rast grudi. U slučaju da želite da korigujete svoju ishranu i uključite ove namirnice za rast grudi, možete ih kombinovati sa biljnom kremom za rast grudi.

Obogaćena ishrana fitoestrogenima i biljna krema biće pun pogodak da vaše grudi dobiju na volumenu jako brzo.

Ako imate problem sa malim, spuštenim grudima, onda vam preporučujemo biljni preparat za grudi koji podiže, zateže grudi i utiče na njihov rast.

Megagrudin krema za grudi se izdvojila po svom biljnom sastavu. Korisnici su je stavili na prvo mesto na osnovu postignutih rezultata prilikom njenog korišćenja. 

Megagrudin krema je sastavljena od pažljivo biranih biljaka koje svojim moćnim delovanjem daju izuzetne rezultate u kratkom vremenskom roku

Kombinacija ploda piskavice, ulja semena šipka, čička, noćurka, bademovog i maslinovog ulja čini neverovatne uspehe prilikom korišćenja. Svojom inovativnom formulom krema deluje na rast grudi, podiže i zateže kožu grudi. Radi po principu povećanja količine masti u grudima. Neodermyl, koji deluje poput kolagena, i sveltam koji zateže grudi se takođe nalaze u kremi. 

Ono što je jedinstveno kod ove kreme jeste činjenica da je možete koristiti bez prestanka, jer zbog svog biljnog sastava ne izaziva prezasićenje i alergijske reakcije.

Prvi rezultati su vidljivi nakon nekoliko nedelja. Grudi će vam biti zategnutije, bujnije a nakon nekoliko meseci vaše grudi će dobiti u obimu otprilike 4-5 cm.

Kremu možete naručiti na sledećem sajtu https://megagrudin.com/.

Savet plus:

Pre nego što krenete sa konzumiranjem ovih namirnica i mazanjem kreme, izmerite obim svojih grudi i zapišite. Vodite dnevnik i evidenciju o tome koliko su vaše grudi porasle na mesečnom nivou. Posle nekoliko meseci napredak će se videti i u svesci i na grudima.

Kombinacija hrane za povećanje grudi i ove kreme biće definitivno pun pogodak. Povećaćete svoje grudi prirodnim sastojcima i biljkama za koje ste znale ali ono što niste znale je da ih možete upotrebiti i za rast grudi.

Priroda nas uvek daruje, a nauka iznenađuje svojim otkrićima o njoj. 

Kremu MEGAGRUDIN možete naručiti odmah i to po ceni dve, treću kremu dobijate BESPLATNO.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i Megagrudin krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: